OPIS DOGODKA


V Maribor prihaja SmartNinja

28 februar 2015, ob 09:00 /Tovarna podjemov, podjetniški inkubator UM
 
SmartNinja je šola programiranja in sodobnih IT veščin, ki pomaga ljudem pomagati razviti talente in poklicna znanja 21. stoletja. Popolnim začetnikom in tistim z nekaj predznanja zagotavlja učinkovitejše opravljanje dela, izboljšanje zaposlitvenih možnosti ali celo priložnost, da si sami ustvarijo službo. Za simbolično plačilo bodo udeležence učili programiranja, grafičnega oblikovanja in interneta stvari, s prvimi vikend tečaji izdelovanja spletnih strani v jeziku HTML in CSS pa bodo pričeli v sodelovanju z Iniciativo Start:up Slovenija že 28.2-1.3 2015 pri nas v Tovarni Podjemov.

Znanje programiranja je danes pomembno in zelo iskano

Znanje programiranja ti pomaga ustvarjati. Za razliko od mnogih drugih veščin, za programiranje potrebuješ le računalnik, ne pa tudi kakega dodatnega materiala, ki bi ga moral nabavljati in skladiščiti. Znanje IT veščin pa ti da še nekaj zelo pomembnega: občutek varnosti, saj se ti ni potrebno bati tega, da ne bi mogel najti zaposlitve in ostati brez prihodkov.

Začne se z vikendom

SmartNinjo sestavlja več vrst tečajev, v februarju pa bodo izvedli vikend tečaje osnov programiranja pod imenom SmartNinja Vikend v sodelovanju z Iniciativo Start:up Slovenija. Na teh tečajih se bodo udeleženci spoznali z osnovami spletnega razvoja, konkretno s HTML in CSS ter z njima naredili svoj prvi projekt. Kar je najpomembneje, bodo tako spoznali kaj pomeni biti programer in ugotovili, ali je to delo za njih, ali ne.

Udeležencem bodo pomagali poiskati delavno mesto

Z marcem pa bodo začeli v sodelovanju z Iniciativo Start:up Slovenija z drugim tipom tečajev, to so trimesečna usposabljanja s srečanji dvakrat tedensko. Najprej bomo začeli s tečajem spletnega programiranja, kjer bodo udeleženci poleg HTML in CSS spoznali še programska jezika JavaScript in Python, ter podatkovne baze in še nekaj drugi orodij, pomembnih za sodobni spletni razvoj. Po končanem trimesečnem tečaju, bo udeleženec usposobljen za mesto pripravnika ali juniorja v IT podjetju.

Za več informacij in prijavo obiščite njihovo spletno stran: http://bit.ly/1xsI92O

Projekt SmartNinja se v sodelovanju z Iniciativo Start:up Slovenija izvaja na treh lokacijah, članicah iniciative, in sicer v Tehnološkem parku Ljubljana, Tovarni podjemov, podjetniškem inkubatorju Univerze v Mariboru in v Primorskem tehnološkem parku v Novi Gorici.
Prijava na dogodek
Prijava
Dodaj v koledar: Google Calendar   |    iCal   |    vCal
 
Kontakt
 
Urban Lapajne
Tovarna podjemov, podjetniški inkubator Univerze v Mariboru
T: +38641372418
E: > pošlji email
Lokacija
http://www.mapsembed.com/sportscheck-gutschein/
 
 
 
Želiš biti obveščen o novih start-upih, dogodkih in ostalih odličnih stvareh?
Hitro, prijavi se na email listo!