OPIS DOGODKA


Delavnica: Lekcije športa za poslovni uspeh

23 oktober 2018, ob 16:15 /Tovarna podjemov, podjetniški inkubator UM
 

Ključ do uspeha ni inteligentnost, ampak čustvena inteligenca. 

Ljudje, ki ustanavljajo podjetja, so v osnovi strokovnjaki na svojih ozkih področjih. Niso bili vzgojeni za to, da bi bili managerji. Na svoji poti pridobivanja znanja jih nihče ni opremil z osnovnimi spretnostmi vodenja, uspešne komunikacije, motiviranja sodelavcev in soočanja s porazi.

Vse te spretnosti so ključne za uspešno poslovanje vsakega podjetja. Brez dobrega vodje, ki koordinira in usklajuje osebnosti vseh vpletenih, ni rasti podjetja. Danes je možnosti menjave dela veliko. Podjetja neprestano iščejo nove kadre. Zato je še toliko bolj pomembno, da so zaposleni vključeni v delovanje podjetja. Le tako čutijo, da so videni, slišani in upoštevani - posledično čutijo pripadnost podjetju. 

Kaj se kot podjetnik/zaposleni lahko naučiš iz zgodb športnikov?

Tako športniki kot podjetniki na svoji poti do uspeha doživljajo vzpone in padce. Sprejemajo težke odločitve, se veliko odrekajo, soočajo z neuspehi in dvomi vase. Športnik mora znati motivirati sebe in ekipo, prav tako tudi podjetnik ali zaposleni. Trener ekipe mora biti opora igralcem, upoštevati njihove fizične in psihične zmogljivosti pri planiranju igre, treninga, slišati njihove želje, ambicije in jih v trenutku šibkosti s pravimi besedami spraviti na nivo visoko motiviranega igralca. Vse to je naloga tudi dobre vodje v podjetju. 

Nad motivacijo s športnim psihologom 

Z nami bo redni profesor na Fakulteti za šport in Filozofski fakulteti dr. Matej Tušak. Predava tudi na  podiplomskem študiju  Medicinske fakultete, na univerzah v Zagrebu, Splitu, Skopju, Mostarju, Trstu in Celovcu. Dela še na inštitutu za šport in se aktivno ukvarja v procesu psihične priprave športnikov na tekmovanja. Kot psiholog je sodeloval na številnih evropskih in svetovnih prvenstvih ter olimpijskih igrah. Njegovi klienti so med drugimi bili tudi Andraž Vehovar, Vasilij Žbogar, Urška Žolnir, Primož Peterka, Tina Maze, Petra Majdič, Mitja Petkovšek, Iztok Čop in Goran Dragić.

Komu je delavnica namenjena in kaj boste z njo pridobili?

Delavnica je namenjena vsem, ki bi radi:
  • bili v svojem poslu še bolj uspešni,
  • pridobili spretnosti, pomembne za uspešno vodenje v podjetju,
  • znali sestaviti dober tim in delovati znotraj njega,
  • se naučili uspešno komunicirati s svojimi sodelavci ,
  • spoznali, katere osebnosti lastnosti so ključne zate kot podjetnika.

Z delavnico boste pridobili znanja s področja komunikacije, prepoznavanja svojega potenciala in potenciala svojih sodelavcev/zaposlenih, samomotivacije in soočanja z neuspehi. 

Program:
16:00 - 16:15 Prihod in registracija udeležencev
16:15 - 17:00 Delavnica
17:00 - 17:15 Odmor
17:15 - 18:00 Delavnica

Delavnica je brezplačna, obvezna pa je prijava preko spodnjega obrazca.

 
Prijava na dogodek
Prijava
Dodaj v koledar: Google Calendar   |    iCal   |    vCal
 
Kontakt
 
Nataša Rus
T: 02 2294 270
E: > pošlji email
Lokacija
http://www.mapsembed.com/sportscheck-gutschein/
 
 
 
Želiš biti obveščen o novih start-upih, dogodkih in ostalih odličnih stvareh?
Hitro, prijavi se na email listo!