OPIS DOGODKA


Start:up Müsli: Kako sta rasla Techstars in Pleo

10 april 2018, ob 19:05 /@KID KIBLA, Maribor
 
Na tokratnem müsliju bomo govorili o dveh podjetjih, ki s svojimi storitvami dosegata nadpovprečne rezultate na globalnih trgih.

Techstars - član elitnega kluba podjetniških pospeševalnikov

Pospeševalnik Techstars, ustanovljen leta 2016, sodi v TOP ligo svetovnih podjetniških pospeševalnikov. Svoj prvi program so izvedli v univerzitetnem mestecu Bulder, v ameriškem Koloradu, danes pa njihovi programi potekajo na vseh petih kontinentih. V preteklih letih je v njihovih programih sodelovalo več kot 300.000 podjetnikov, iz 150+ držav. Med njimi so tudi Slovenci Databox in tvBeat.

Z nami direktorica Techstars-a odgovorna za mednarodno širitev

Velik del zaslug za globalno prisotnost ima Jess Williamson. V družini Techstars je bila zadnjih sedem let odgovorna za zasnovo programov in odpiranje pisarn v regijah EMEA (Evropa, Srednji Vzhod in Afrika) ter APAC (Azija in Pacifik). Energična Škotinja je bila tudi sama soustanoviteljica dveh startupov. Po več kot desetih letih napetega startupovskega življenja si je vzela leto odmora za potovanje. Ustavila se bo tudi v Mariboru, kjer bo svoje bogate izkušnje delila z našo startup skupnostjo. Oglejte si njen impresiven LinkedIn in ne zamudite priložnosti, da jo osebno spoznate.
 

Pleo: Od 0 do 1000+ strank v enem letu

Drugi primer hitre rasti je danski fintech startup Pleo, ki z istoimensko rešitvijo Pleo malim in srednjim podjetjem poenostavlja upravljanje s stroški, s pomočjo pametnih plačilnih kartic. V enem letu je podjetje zabeležilo impresivne rezultate: več kot 1000 strank in več kot 50 zaposlenih, na samo dveh trgih. Hitro rast so dosegli tudi s pomočjo renomiranih investitorjev kot so Seedcamp, Founders in Creandum. Letos nameravajo podvojiti število zaposlenih in razširiti storitev na nove trge.

Krivec za hitro rast Mariborčan Alen Cvišić

Med prvimi zaposlenimi se je danskemu podjetju pridružil Mariborčan Alen Cvišić, ki je vse od takrat odgovoren za marketing in rast. Je strokovnjak za digitalni marketing, prodajo in metrike. Z vami bo iz prve roke delil izkušnje:
  • kako dosegati nadpovprečne rezultate na izjemno zasičenem trgu fintech storitev in
  • kako učinkovito načrtovati ter izvajati marketinško strategijo v digitalnih medijih. 
Tudi Alen ima že bogato startupersko zgodovino, ki se je začela s študentsko aplikacijo Footure.
 
Tokratni Müsli je enkratna priložnost, da spoznate gosta, ki smo jih ulovili na njunem kratkem obisku v Sloveniji. #priloznostzamujenanevrnesenobena

Po dogodku vam bomo tudi predstavili priložnosti, ki se vam ponujajo v okviru projekta Digitrans (digitalna transformacija v podonavski regiji), ki se ukvarja z digitalno transformacijo v podjetjih. Digitalna revolucija ne vpliva samo na proizvodne dejavnosti, ampak tudi na druge sektorje, kot so na primer storitve in obrti. Cilj tega projekta je spodbuditi mala in srednja podjetja, da opredelijo in aplicirajo svoj lastni digitalni poslovni model. 

 
 


Prijava na dogodek
Prijava
Dodaj v koledar: Google Calendar   |    iCal   |    vCal
 
Kontakt
 
Nataša Rus
T: 02 2294 270
E: > pošlji email
Lokacija
http://www.mapsembed.com/sportscheck-gutschein/
 
 
 
Želiš biti obveščen o novih start-upih, dogodkih in ostalih odličnih stvareh?
Hitro, prijavi se na email listo!