OPIS DOGODKA


Podjetnice, ki spreminjajo igro: iskrene zgodbe o uspehu

19 oktober 2023, ob 09:00 / EPF - Predavalnica PB
 

Startup že dolgo ne velja za »moški posel«, vendar je neizpodbitno dejstvo, da je v startup svetu precej več moških kot žensk. Pa čeprav imajo te dokazano boljše čutne sposobnosti, ki so pomembne pri vodenju timov, prodaji ter organizaciji in vodenju v startupu nasploh.

Dogodek bo pod soj žarometov postavil slovenske startuperke, ki so se odločile, da bodo same svoje sreče kovač, in bodo svojo vizijo spremenile v resničnost. Vsaka izmed njih ima svojo edinstveno zgodbo o uspehu, polno vzponov, padcev in modric, ki so jih zdravile na podjetniški poti.

Z nami bodo Kristina Kočet, ki vodi hitro rastoče podjetje, katerega začetki segajo v njeno študentsko obdobje, Živana Žerjal, ki je izkusila kako ustanoviti in na noge postaviti startup tudi čez lužo, ter Maja Gselman, ki je kot psihologinja pri svojem delu zaznala problem, in ga rešila v svojem startupu ter tako pomagala neštetim psihologom in psihiatrom k bolj kakovostnemu in učinkovitemu delu. 

 

Vprašali jih bomo:

  • Zakaj so se odločile za vstop v podjetništvo in kaj jih je navdihnilo, da so začele svojo lastno pot?
  • Katere izzive so srečale na začetku svoje podjetniške poti in kako so se z njimi spopadale?
  • Kateri trenutki ali odločitve so bili ključni za uspeh in razvoj njihovega podjetja?
  • Kako ravnanje s tveganji in neuspehi vpliva na njihovo motivacijo in vztrajnost?
  • Kako so gradile in razvijale svojo osebno blagovno znamko ter prepoznavnost podjetja?
  • Kako se spopadajo s stereotipi in predsodki, povezanimi z ženskami v poslovnem svetu? Ali še sploh obstajajo? 
  • Kakšne strategije in pristope uporabljajo za vodenje in navdihovanje svojih ekip?
  • Kako vidijo vlogo mentorstva in podpore za mlade podjetnice na njihovi podjetniški poti?
  • Kako usklajujejo poklicno in zasebno življenje in kako to vpliva na njihovo produktivnost in dobro počutje?
  • Ali se vidijo v vlogi vzornic za druge ženske, ki želijo vstopiti v svet podjetništva, in kakšen nasvet bi jim dale?
S startuperkami se bo pogovarjal Urban Lapajne, Tovarna podjemov, podjetniški inkubator UM.
 
 

Kdo je Kristina Kočet Hudrap?  

Kristina je ustanoviteljica svetovalnega podjetja Tiko Pro. Podjetje je ustanovila leta 2010 z vizijo, da podpre podjetja pri pridobivanju nepovratnih in povratnih sredstev. Danes vodi ekipo 20-ih ekspertov, ki za naročnike prijavljajo projekte v Sloveniji, na Hrvaškem in v Bruslju. Do sedaj so dosegli že več kot 950 odobrenih projektov v vrednosti 140 mio eur, za več kot 700 naročnikov iz celotne Evrope.
 
Več o Kristini izveš tukaj

Kdo je Živana Žerjal? 

Živana je izkušena podjetnica in soustanoviteljica startupa Birch, z izkušnjami na področju zdravstvene in wellness tehnologije, njene veščine pa obsegajo IT strategijo, razvoj mobilnih izdelkov, management, strateško načrtovanje, tehnološke produkte in razvoj.
 
Več o Živani izveš tukaj.

Kdo je Maja Gselman? 

Maja Gselman je izkušena licencirana psihologinja z več kot desetletnimi izkušnjami v svojem strokovnem področju. Kot strokovnjakinja za duševno zdravje se je srečevala z različnimi izzivi, ki so zaznamovali organizacijo zasebne prakse, nudenje učinkovite terapije klientom ter iskanje ustreznih digitalnih rešitev za svoje delo. Njen strasten odziv na te izzive je vodil k razvoju in soustvarjanju platforme z imenom "Tina - terapevtova inteligentna asistentka." Tina je obsežno orodje, ki je posebej zasnovano za podporo terapevtom, psihologom, psihiatrom in drugim strokovnjakom za duševno zdravje. Ta inovativna platforma pomaga terapevtom v spremljanju napredka svojih klientov, sledenju terapevtskim seansam in dostopanju do virov, ki jim pomagajo pri njihovem delu.
 
Več o Maji izveš tukaj.

Program

9:00 – 11:00 Podjetnice, ki spreminjajo igro: iskrene zgodbe o uspehu

Lokacija

Ekonomsko-poslovna fakulteta, Razlagova ulica 20, 2000 Maribor, Predavalnica PB.
 

Splošni pogoji prijave

Dogodek je brezplačen, prijava obvezna. Pri prijavi je potrebno izpolniti vsa polja, v nasprotnem primeru prijave ne bomo upoštevali. V kolikor se dogodka ne moreš udeležiti, se je potrebno odjaviti najmanj 24 ur pred dogodkom, da omogočiš prijavo drugemu zainteresiranemu. V kolikor se ne boš odjavil, ti bomo zaračunali stroške v višini 20 EUR.

Dogodek se fotografira. Izvedba dogodka se financira iz razpisa JR podporno okolje 2023, zato je dogodek za vas brezplačen. Fotografije in vaši osebni podatki, ki ste jih oddali ob prijavi, bodo za namene poročanja posredovani financerju razpisa, to sta SPIRIT Slovenija in Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport. Fotografije se uporabljajo tudi za objave na socialnih omrežjih in spletnih straneh organizatorja. S prijavo na dogodek, se strinjate z zgornjimi pogoji.

Prijava na dogodek
Prijava
Dodaj v koledar: Google Calendar   |    iCal   |    vCal
 
Kontakt
 
Nataša Rus
T: 02 2294 270
E: > pošlji email
Lokacija
http://www.mapsembed.com/sportscheck-gutschein/
 
 
 
Želiš biti obveščen o novih start-upih, dogodkih in ostalih odličnih stvareh?
Hitro, prijavi se na email listo!