OPIS DOGODKA


Od študentskega do uspešnega startup podjetja

15 december 2022, ob 11:00 / Tovarna podjemov
 
Študentski čas – čas, ko nimaš drugih obveznosti razen študijskih. Uživaš v hotelu mama, si mlad, poln energije in idej. Torej idealni čas za testiranje zamisli, za učenje in povezovanje. Veliko danes uspešnih podjetnikov je svojo poslovno pot štartalo prav v študentskih letih. Eno izmed uspešnih študentskih zgodb je sestavil tudi Blaž Jakopin, nekdaj študent ter asistent na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko v Ljubljani, danes pa ustanovitelj in direktor startupa Priot, ki je razvil senzorni sistem HiFlyer, ki pomaga trenerjem tekmovalcev v smučarskih skokih v realnem času meriti podatke prav vsakega skoka treninga. Sistem identificira vsakega skakalca, meri njegovo naletno hitrost, vetrovno in naletno izravnavo, dolžino skoka in oceno sloga ter daje končni točkovni rezultat v primerjavi s tekmo svetovnega pokala. Zaradi avtomatskega beleženja podatkov ima trener vselej pri roki podatke za vsakega skakalca ter vsak njegov skok posebej, kar mu omogoča lažje in bolj učinkovito načrtovanje treninga. Podatki o skokih so uporabnikom na voljo preko spletne aplikacije na katerikoli pametni napravi. 

V 2022 do zmage na Cassini Hackathon EU

V prvem vikendu novembra 2022 so najprej zmagali na Slovenskem tekmovanji in nato Z rešitvijo za zgodnje zaznavanje lubadarja premagali še devet lokalnih zmagovalcev iz Belgije, Češke, Finske, Francije, Nemčije, Italije, Litve, Španije in Švice. Zmaga je mariborski ekipi poleg prestižnega naziva prinesla še 100 mentorskih ur s top evropskimi strokovnjaki za nadaljnji razvoj in realizacijo projekta.
 

Zakaj se udeležiti?

Na dogodku boš spoznal:
  • Kateri so prvi koraki v podjetništvu,
  • Napake, ki bi se jim Blaž danes raje izognil,
  • Kako je ekipa prišla do prve stranke,
  • Kako so vstopili na globalno tržišče,
  • Kako prodajati na domačih tleh in kako na mednarodnem trgu,
  • Kako graditi ekipo,
  • Zakaj so študentska leta prava za skok v podjetništvo,
  • Kako stopiti iz cone udobja in zbrati motivacijo za realizacijo ideje
  • Karierne priložnosti v Priot, koga iščejo, kako se lahko pridružiš ekipi.

Komu je dogodek namenjen

Dogodek je namenjen vsem, predvsem pa študentom, ki se želite učiti iz zgodb drugih podjetnikov, se družiti z enako mislečimi in širiti svojo mrežo stikov.

Program

11:00 - 12:30  Od študentskega do uspešnega startup podjetja
 

Splošni pogoji prijave

Dogodek je brezplačen, prijava obvezna. Pri prijavi je potrebno izpolniti vsa polja, v nasprotnem primeru prijave ne bomo upoštevali. V kolikor se delavnice ne moreš udeležiti, se je potrebno odjaviti najmanj 24 ur pred dogodkom, da omogočiš prijavo drugemu zainteresiranemu. V kolikor se ne boš odjavil, ti bomo zaračunali stroške v višini 20 EUR.

Dogodek se fotografira. Izvedba dogodka se financira iz razpisa SIO-TP-2020-2022, zato je dogodek za vas brezplačen. Posnetki in vaši osebni podatki, ki ste jih oddali ob prijavi, bodo za namene poročanja posredovani financerju razpisa, to sta SPIRIT Slovenija in Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo. Fotografije se uporabljajo tudi za objave na socialnih omrežjih in spletnih straneh organizatorja. S prijavo na dogodek se strinjate z zgornjimi pogoji.

Lokacija

Tovarna podjemov, ul. škofa Maksimilijana Držečnika 6, 2000 Maribor, 1. nadstropje

Prijava na dogodek
Prijava
Dodaj v koledar: Google Calendar   |    iCal   |    vCal
 
Kontakt
 
Start:up Maribor
T: 02 2294 270
E: > pošlji email
Lokacija
http://www.mapsembed.com/sportscheck-gutschein/
 
 
 
Želiš biti obveščen o novih start-upih, dogodkih in ostalih odličnih stvareh?
Hitro, prijavi se na email listo!