OPIS DOGODKA


Podjetniški roadshow

24 maj 2022, ob 09:00 /Ekonomsko-poslovna fakulteta Maribor
 

Maribor ima vse pogoje za uspešne podjetniške zgodbe

Naše majhno mesto je zagotovo okolje, ki je zelo naklonjeno podjetništvu. K temu pomembno prispevata tudi Ekonomsko poslovna fakulteta v Mariboru in podjetniški inkubator Univerze v Mariboru - Tovarna podjemov. Oba spodbujata inovativne posameznike k razvoju in realizaciji poslovnih idej, povezovanju z drugimi podjetniškimi entuziasti in podjetji ter pomagata startupom pri reševanju raznolikih izzivov na svoji podjetniški poti.

Podjetništvo ni mala malica…

Začetna navdušenost in zagon podjetnika sta na začetku zelo pomembna, dolgoročno pa vsekakor ne zadostna elementa za uspeh v poslu. Povezovanje, pridobivanje novih znanj, nenehno učenje iz lastnih napak in napak drugih ter udeležba na različnih dogodkih je še nekaj drugih elementov, ki pomembno vplivajo na rast podjetja. 

Podjetništva se ni mogoče naučiti iz knjig

Podjetništva se začnemo zares učiti šele, ko stopiš na njegovo pot. Še bolje pa se je učiti iz zgodb drugih uspešnih podjetnikov. Zato, da bi ti olajšali prve in nadaljnje korake v podjetništvu, smo povabili podjetnika, ki ti bo zagotovo dal veliko uporabnih lekcij, ki so zaznamovale njegovo podjetniški razvoj. Te zanima, kdo bo z nami? 

Čaka te zanimiv pogovor z Lucio Lučko Klanšek, Nino Rheo Klanšek in Nikom Klanškom

Lucia Lučka Klanšek
Lucia je ustanovila in vodila več uspešnih slovenskih ter ameriških podjetij, vključno z Nektar, Easy4Busy, and LLK. Študirala je ekonomijo, pri rosnih 18. pa že zajadrala v podjetniške vode - oče ji je podaril štiri kavne avtomate in v kratkem ji je uspelo njihovo število dvigniti 100 (postavila jih je v vse večje tovarne v Sloveniji). Podjetje Easy4Busy je ustanovila skupaj s sinom Nikom, s katerim sta v 3 letih uspela zgraditi prepoznavno mednarodno podjetje. Podjetje je bile eno izmed prvih, ki je prehranske produkte (smutije) prodajalo preko spletne trgovine. Njihova distribucijska mreža je obsegala preko 600 trgovin v ZDA. 
 
Nina Rhea Klanšek
Luciina hči Nina Rhea je ustanoviteljica platforme Neuro-Bootcamp, ki inovacije nevroznanosti prenaša iz laboratorija v resnični svet in ustvarja novo generacijo disruptivnih inovatorjev. Je nevroznanstvenica na področju možgansko-računalniških vmesnikov. Prej je bila projektna managerka pri podjetju BLCKB Applied Neuroscience, kjer ji je njena raziskava na področju nevromarketinga prinesla naslov finalistke znanstvenega preboja leta 2020 na konferenci “Falling Walls & Berlin Science Week”. 
 
Niko Klanšek
Luciin sin Niko Klanšek je najuspešenjši Slovenec na Kickstarterju, kjer je najprej začel zbirati denar za svoja dva lastna projekta FlyKly - pametno kolo Smart Wheel, za katerega je zbral 700 tisoč dolarjev, po tem pa še s pametnim skirojem Smart Ped, za katerega je zbral 385 tisoč evrov. Po prodaji podjetja FlyKly vodi lastno svetovalno podjetje, ki je pomagalo že več kot 40 crowdfunding projektom pridobiti več kot štiri milijone dolarjev. 

Pogovor, namenjen potencialnim podjetnikom, bo vodil Urban Lapajne, direktor projektov na Tovarni podjemov.

Prijava

Za prijavo na dogodek piši na info@startupmaribor.si.

Potek dogodka

09:00 - 09:05 Dobrodošlica
09:05 - 09:15 Predstavitev Tovarne podjemov
09:15 - 10:15 Pogovor z Lucio Lučko Klanšek, Nino Rheo Klanšek in Nikom Klanškom
10:15 - 10:30 Vprašanja in odgovori

Lokacija

Ekonomsko-poslovna fakulteta Maribor, Razlagova ulica 14, Maribor, predavalnica PA.

 
Prijava na dogodek
Prijava
Dodaj v koledar: Google Calendar   |    iCal   |    vCal
 
Kontakt
 
Start:up Maribor
T: 02 2294 270
E: > pošlji email
Lokacija
http://www.mapsembed.com/sportscheck-gutschein/
 
 
 
Želiš biti obveščen o novih start-upih, dogodkih in ostalih odličnih stvareh?
Hitro, prijavi se na email listo!