OPIS DOGODKA


Od ideje do produkta skozi oči oblikovalca

22 februar 2022, ob 19:00 /Vetrinjski dvor
 
Pot od ideje do produkta lahko traja nekaj let in od podjetnika terja, da poleg razvoja produkta zagotovi tudi finance za razvoj, izziv pa mu predstavlja tudi priprava in uvajanje izdelka na trg. O vsem tem je potrebno razmišljati že v fazi dizajniranja produkta.   

Z nami bosta dva uspešna industrijska oblikovalca Jure Lozić in Simon Bregar - tvorca mednarodno prepoznavnih blagovnih znamk, ki sta med drugim uspeli na platformin Kickstarter: Musguard in Goat Story.
 

O čem bomo govorili?

  1. Kako in kje začeti z razvojem fizičnega produkta s področja kreativnih industrij?
  2. O kreativnem procesu, ki vodi od začetne ideje do izvedbe in končnega uspeha na trgu.
  3. Kaj vse potrebujemo pri lansiranju takšnega produkta na trg?
  4. Kako poiskati trg in kako za skupino zgodnjih uporabnikov izdelati prvo verzijo produkta?
  5. Kako poteka razvojna pot od ideje do uspešnega produkta?
  6. Kaj je poudarek v posamezni razvojni fazi in kaj so lahko usodne napake?

Kdo je Jurij Lozić?

Jure je uspešno združil svojo kreativno in podjetniško žilico ter z blatnikom za zadnje kolo Musguard očaral privržence mestnih koles. Idejo za blatnik Musguard je dobil v Milanu. Razvil ga je v Ljubljani. Potem je z njim zavzel urbana kolesarska središča po vsem svetu. Zdaj se z novo verzijo seli še izven mest. Kako se je vse skupaj začelo, kdo mu je pomagal na začetku in kaj bi danes naredi drugače ga vprašamo na prihajajočem dogodku.

Kdo je Simon Bregar?

Simon je industrijski oblikovalec in videografski navdušenec. V letu 2019 je oblikoval kavne pripomočke in skupaj s sodelavci poskrbel za uspeh blagovne znamke Goat story. Svoje znanje in izkušnje je nabiral doma in v tujini. Med prvim »covid lock downom« se je popolnoma posvetil raziskovanju videografije. V tem času je v sodelovanju z različnimi likovnimi umetniki, posnel, režiral in sorežiral serijo kratkih filmov, od katerih je bil eden predstavljen tudi v okviru filmskega festivala GMTF 2021, ki je bil premierno prikazan v Museum of Art and Design, New York in Toyama Museum of Art iz Japonske.

 

Program 

19:00 – 20:30 Od ideje do produkta skozi oči oblikovalca

Organizatorji dogodka 

Tovarna urbane kulture
Tovarna podjemov

V želji po spodbujanju kreativnosti in podjetništva v lokalnem okolju smo povezali dve "tovarni", Tovarno urbane kulture in Tovarno podjemov. V prihajajočih mesecih vas skupaj vabimo v Vetrinjski dvor, na serijo pogovornih in izobraževalnih dogodkov. Gostili bomo različne goste, ki razvijajo izdelke s področja kreativnih industrij in so kreativnost in ideje že realizirali v uspešne (podjetniške) zgodbe. 

Dogodke organiziramo v želji, da gostje s svojimi dragocenimi izkušnjami in nasveti pomagajo pri razvoju vaših idej in uresničitvi zastavljenih ciljev.

Splošni pogoji prijave 

Program je brezplačen, prijava obvezna. 
 
Dogodek se snema. Izvedba dogodka se financira iz razpisa SIO-TP-2020-2022, zato je dogodek za vas brezplačen. Posnetki in vaši osebni podatki, ki ste jih oddali ob prijavi, bodo za namene poročanja posredovani financerju razpisa, to sta SPIRIT Slovenija in Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo. Posnetki se uporabljajo tudi za objave na socialnih omrežjih in spletnih straneh organizatorja. S prijavo na dogodek se strinjate z zgornjimi pogoji.

Lokacija

Vetrinjski dvor, Vetrinjska ulica 30, 2000 Maribor 


 
Prijava na dogodek
Prijava
Dodaj v koledar: Google Calendar   |    iCal   |    vCal
 
Kontakt
 
Nataša Rus
T: 02 2294 270
E: > pošlji email
Lokacija
http://www.mapsembed.com/sportscheck-gutschein/
 
 
 
Želiš biti obveščen o novih start-upih, dogodkih in ostalih odličnih stvareh?
Hitro, prijavi se na email listo!