OPIS DOGODKA


Start:up Müsli: Priložnosti za financiranje podjetniških zgodb z EU sredstvi

27 januar 2022, ob 19:00 /Online
 
Imaš inovativno podjetniško idejo in te zanima, kako lahko za njen razvoj pridobiš EU sredstva? Želiš slišati zgodbe podjetnikov, ki že uspešno črpajo EU sredstva, in spoznati njihove lekcije na tej poti?

Slovenija še nikoli do slej ni imela na voljo toliko EU sredstev. Na voljo je kar nekaj nepovratnih sredstev, tako na nacionalni ravni (Ministrstvo za gospodarstvo bo v letu 2022 namenilo skoraj 500 mio eur za digitalizacijo, investicije, lesarstvo, turizem,…) kot v sklopu programa Horizon Europe in EIC Accelerator.

A za uspešno črpanje sredstev je dobra priprava izjemnega pomena. Konkurenca je ogromna! Prav tako je EU pri objavi razpisov zelo ciljno usmerjena.

Pridi na Start:up Müsli in s strokovnjaki za pridobvanje EU sredstev ter podjetniki spoznaj vse, kar moraš vedeti o tem načinu pridobivanju finančne podpore. Z nami bo Kristina Kočet Hudrap, ki je v okviru svojega svetovalnega podjetja Tiko Pro s svojo ekipo pomagala pri odobritvi več kot 900 projektov v vrednosti 140 milijonov evrov.

Spoznaj še podjetniško plat pridobivanja EU sredstev, njihovo porabo in seveda administrativno zakulisje - poročanje, ki ga spremlja. O njej bosta spregovorila soustanovitelj enega izmed vodilnih podjetij na področju razvoja programske opreme za laboratorije BioSistemike, Klemen Zupančič, in Matej Biček operativni direktor startupa Elaphe Propulsion Technologies, enega vodilnih svetovnih podjetij za razvoj elektromotorjev.
 
 

O čem bomo govorili?

  • Kaj vse moraš vedeti, preden se prijaviš na EU razpis.
  • Na katera področja bo v prihodnjih letih EU usmerila svoja sredstva.
  • Katere vrste financiranja so ti na voljo.
  • Kdo lahko dobi EU sredstva.
  • Kakšen je postopek prijave (primeri za določene razpise) in kako se kar najbolje pripraviti?
  • Katere razpise lahko pričakuješ v 2022.
  • Katere so najpogostejše napake, ki jih naredijo podjetja pri prijavi na razpis.
  • Kdo vam lahko pomaga pri prijavi na razpis.
  • Kako BioSistemika in Elaphe uspešno črpata EU sredstva.

Komu je dogodek namenjen?

Dogodek je namenjen vsem, ki se želite učiti iz zgodb drugih podjetnikov, se družiti z enakomislečimi in širiti svojo mrežo stikov. Vabljeni vsi, ki razmišljate o pridobivanju EU sredstev in ne veste, kako se tega lotiti ter kakšne so obveznosti podjetja po pridobitvi financiranja. Prav tako vabljeni vsi, ki ste se že morda že potegovali za sredstva in pri tem niste bili uspešni, pa bi v prihodnje želeli to spremeniti.

Program

19:00 – 20:30 Start:up Müsli: Priložnosti za financiranje podjetniških zgodb z EU sredstvi

 

Kdo je Kristina Kočet Hudrap?

Kristina je ustanoviteljica svetovalnega podjetja Tiko Pro. Podjetje je ustanovila leta 2010 z vizijo, da podpre podjetja pri pridobivanju nepovratnih in povratnih sredstev. Danes vodi ekipo 20-ih ekspertov, ki za naročnike prijavljajo projekte v Sloveniji, na Hrvaškem in v Bruslju. Do sedaj so dosegli že več kot 950 odobrenih projektov v vrednosti 140 mio eur, za več kot 700 naročnikov iz celotne Evrope. 

Kdo je Klemen Zupančič?

Klemen je soustanovitelj visokotehnološkega podjetja BioSistemike, ki je nastalo kot spin-off ljubljanskega Nacionalnega inštituta za biologijo. Gre za eno izmed vodilnih podjetij na področju razvoja programske opreme za laboratorije, ponujajo tudi storitve in svetovanje na področju digitalizacije laboratorijev. Prisotni so na globalnem trgu, predvsem v ZDA in Evropi. Tega finalista za nagrado Slovenski start:up leta 2010 trenutno poganja okrog 50 ljudi.

Tudi podjetje Biositemika za razvoj svoji inovacij koristi sredstva EU. V 2020 je za digitalno shranjevanje podatkov o DNK pridobila sredstva instrumenta Accelerator Evropskega sveta za inovacije (izbrana podjetja so dobila od 1 do 17 mio).
 

Kdo je Matej Biček?

Matej je operativni direktor v startup podjetju Elaphe Propulsion Technologies, enem od vodilnih svetovnih podjetij za razvoj elektromotorjev, vgrajenih neposredno v kolesa električnih avtomobilov. Kitajski investitorji so leta 2015 vanj vložili deset milijonov evrov, nato so v 2016 prepričali še Evropsko komisijo. Prav tako so prejeli naložbo v višini 4,2 milijona evrov iz strani EIT InnoEnergy, ki se ukvarja z inovacijami na področju obnovljivih virov energije.

Matej je v podjetju odgovoren za izvajanje novih procesov, rekrutacijo, »onboarding« strokovnjakov, infrastrukturne širitve in poslovni razvoj.
 

Splošni pogoji prijave

Program je brezplačen, prijava obvezna. 

Dogodek se snema. Izvedba dogodka se financira iz razpisa SIO-TP-2020-2022, zato je dogodek za vas brezplačen. Posnetki in vaši osebni podatki, ki ste jih oddali ob prijavi, bodo za namene poročanja posredovani financerju razpisa, to sta SPIRIT Slovenija in Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo. Posnetki se uporabljajo tudi za objave na socialnih omrežjih in spletnih straneh organizatorja. S prijavo na dogodek se strinjate z zgornjimi pogoji.

Lokacija

Online. Na dan dogodka boste na svoj email prejeli Zoom povezavo. POMEMBNO! Pred udeležbo dogodka si obvezno naloži zadnjo verzijo Zooma in na njem ustvari račun. Brez tega dostop do Zoom učilnice dogodka ne bo mogoč.

 
Prijava na dogodek
Prijava
Dodaj v koledar: Google Calendar   |    iCal   |    vCal
 
Kontakt
 
Nataša Rus
T: 02 2294 270
E: > pošlji email
Lokacija
http://www.mapsembed.com/sportscheck-gutschein/
 
 
 
Želiš biti obveščen o novih start-upih, dogodkih in ostalih odličnih stvareh?
Hitro, prijavi se na email listo!