Program Start:up Maribor

Start:up Maribor želi podpreti ambiciozne startupe, ki že delujejo v mestu Maribor oziroma bi se želeli pridružiti mariborski startup skupnosti. Program je namenjen vsem, ki razvijajo nov inovativen produkt s potencialom rasti. S programom Start:up Maribor jih želimo podpreti v mestu Maribor in jim pomagati pri iskanju ustreznega poslovnega modela, jih podpreti z infrastrukturo, najboljšimi mentorji, vrhunskim strokovnim programom in odpreti vrata za partnersko povezavo z družbo Večer in drugimi zasebnimi investitorji. Vse to z namenom, da jim zagotavimo možnosti za rast in prodor na globalne trge.

Start:up Welcome package

Start:up Maribor Welcome Package je namenjen vsem startuperjem iz Maribora in drugih delov Slovenije in tujine, ki bi želeli zagnati oziroma razvijati svoje startup podjetje v okviru hitro rastoče mariborske startup skupnosti. Paket vsebuje brezplačno uporabo coworking prostora, brezplačno svetovanje izkušenih strokovnjakov ter vključevanje v mariborsko startup sceno. 
 
WELCOME PACKAGE

Start:up TURA 

Najmanj 5 startup ekip bo deležno intenzivnega enomesečnega programa, ki bo trajal od 25. oktobra do 25. novembra. Izbrane ekipe bodo prejele podporo v obliki infrastrukture, vsaj 50 ur svetovanja izkušenih mentorjev in karte za konferenco PODIM. Poleg brezplačnega podjetniškega svetovanja, ugodnega delovnega okolja ter atraktivne ponudbe brezplačnih dogodkov želimo še posebej izpostaviti priložnost za vzpostavitev partnerskega sodelovanja z družbo Večer, ki želi podpreti najperspektivnejše start-upe in jim omogoči hitrejši razvoj produkta in trga ter uspešnejši prodor na trg. 
 
Pred prijavo na Start:up TURO se bomo pomagali ekipam dobro ogreti, da bodo do 15. oktobra oddale super prijavo. Ogrevali jih bomo z brezplačnim osebnim svetovanjem in  Start:up delavnicami in druženjem na Start:up Müslijih. Udeležba na delavnicah in osebnih svetovanjih je opcijska, vendar zaželena.
   
PRIJAVI SE ZDAJ!
   
Izbrane prijavljene ekipe bomo povabili na Kick-off dogodek 23. oktobra in Start-up vikend z DEMO večerom, ki bo potekal 24. in 25. oktobra. Na DEMO večeru bo strokovna komisija izbrala vsaj 5 udeležencev intenzivne enomesečne Start:up TURE.
 

Start:up delavnice 

Strokovne delavnice Start:up Maribor na Tovarni podjemov ponujajo specifična znanja s področja poslovnih, tehničnih ali razvojnih vidikov, ki so pomembna za uspešen zagon in rast startup podjetja. Start:up delavnice omogočajo pridobitev ključnih podjetniških znanj in povezav za uspešen razvoj podjetja. Program zajema celoten spekter najsodobnejših znanj s področja gradnje start-up podjetij po t.i. »The Lean Start-up« in »Business Model Generation« metodologijah.

Start:up Müsli

V okviru programa Start:up Maribor že več let organiziramo redna srečanja startup skupnosti pod imenom Start:up Müsli. Ime Müsli smo izbrali zato, ker predstavlja jed sestavljeno iz najrazličnejših sestavin, ki skupaj tvorijo okusno in zdravo živilo, prav tako, kot vsak uspešen start-up ekosistem sestavljajo različni med seboj soodvisni deležniki.
 
KOLEDAR DOGODKOV

Valilnica dijaških idej

Valilnica dijaških idej je sistematičen pristop pri razvoju kompetenc podjetnosti in samoiniciativnosti dijakov. Gre za didaktično in vsebinsko prilagojen program za dijake. Program jih motivira, da poiščejo probleme, ki bi jih bilo vredno rešiti in da predlagajo podjetniške ideje, ki bi lahko rešile te probleme. Delavnice spodbujajo dijake k oblikovanju ekip in udeležbi na dijaškem delu podjetniškega vikenda Start-up Maribor, kjer bodo lahko v nadaljevanju deležni posebnih brezplačnih svetovalnih in mentorskih storitev.
 
KOLEDAR DIJAŠKIH DELAVNIC

Soustvarjamo nacionalne startup programe

Tovarna podjemov skupaj s strateškim partnerjem Tehnološkim parkom Ljubljana vodi Iniciativo Start:up Slovenija, kar pomeni, da smo mariborčani močno vpeti tudi v nacionalne start-up programe. Na nacionalni ravni tako soorganiziramo različne programe za podporo start-up podjetjem:
 
Spremljajte stran Iniciative in se prijavite na e-novice, da ne zamudite kakšnega pomembnega dogodka.   

Koledar

Vsi dogodki
 
Želiš biti obveščen o novih start-upih, dogodkih in ostalih odličnih stvareh?
Hitro, prijavi se na email listo!