PODJETJE


Selonce

 
Leto ustanovitve: 2019
Spletna stran: selonce.com

Problem

Kar 90 odstotkov podjetij po vsem svetu, ki prodaja fizične izdelke, se spopada s finančno izgubo zaradi kopičenja neprodanih izdelkov. Samo podjetje H&M je npr. v letu 2018 nakopičilo za 4,3 milijarde dolarjev neprodanih izdelkov. Skladiščenje zalog na področju tekstila v Evropi pomeni dodatni strošek v višini kar 8 % nabavne cene izdelka, zato se podjetja soočajo s finančnimi izgubami. Rešitve na trgu že obstajajo, a so le delno avtomatizirane. 

Rešitev

Podjetje Selonce je razvilo spletno platformo za odprodajo izdelkov na zalogi, ki bo zmanjševala zaloge izdelkov podjetij v vsega 10 dneh. Ponujeni izdelki blagovnih znamk bodo v prodaji omejeno število dni, med 3 do 5 dni ter znižani od 30 do 80 %.
 
Spletna platforma ponuja vsakodnevne prodajne dogodke blagovnih znamk v kategorijah moda, šport, elektronika ter dom in vrt. Blagovne znamke s sodelovanjem na platformi pridobijo dostop do novih trgov, zmanjšajo svoje zaloge v 10 dneh, ohranijo tržni delež in pridobijo nove potencialne kupce drugih izdelkov.

Dosežki

Selonce ima že sklenjen dogovor o prodajnem sodelovanju z več kot 500 blagovnimi znamkami, med drugim podjetjem Hawkers (moda), Columbia (moda/šport), Elan (šport), Marmot (moda/šport), Moleskine in Maison Prive (home & garden), nenehno pa dodajajo tudi nove. 

Promocijski video

 
 

Ekipa

Pobudnik, vodja in ustanovitelj podjetja Selonce je Petar Jokić. Odgovoren je za vodenje, trženje in prodajo. Potem, ko je v Franciji magistriral iz ekonomije na področju informacijskih in komunikacijskih tehnologij, si je v petih letih dela kot strokovni direktor v podjetju Decathlon pridobil bogate izkušnje iz operativnega upravljanja in upravljanja s človeškimi viri. Nadalje je pridobival izkušnje v prodaji v podjetju Private sport shop (svetovni vodja hitrih prodaj na področju športa), kjer je v oddelku za prodajo delal kot vodja kategorij.
 
Ekipo tvorita še Aljoša Kirič, soustanovitelj in strokovnjak za komuniciranje ter marketing, ki je prevzel izdelavo spletne platforme, pristajalne strani in marketinških aktivnosti pri pridobivanju baze bodočih kupcev.


Vizitka

Selonce d.o.o.
Ulica škofa Maksimilijana Držečnika 6
2000 Maribor

Kontaktna oseba in email: Aljoša Kirič
 
 
Želiš biti obveščen o novih start-upih, dogodkih in ostalih odličnih stvareh?
Hitro, prijavi se na email listo!