PODJETJE


Bregant

 
Leto ustanovitve: 2019
Spletna stran:

Problem

Pri izvedbi pametnih elektroinštalacij v procesu gradnje hiše z naročnikom sodeluje več izvajalcev - elektro projektant, elektroinštalater in sistemski integrator. Slednji znotraj svojega dela porabijo mesečno kar 20 ur za administracijo, ki jo težko zaračunajo. Sem spadajo dolgi uvodni sestanki za načrtovanje pred izvedbo projekta, ker graditelji hiš pristopijo do izvajalcev z nenatančno definiranimi željami, potem so tukaj zamudne priprave predračunov za pametne elektroinštalacije, ki na koncu niso realizirane in specificiranje funkcij stikal pametne inštalacije, saj si po zaključku projekta graditelji hiš včasih premislijo glede funkcij.  

Rešitev

Bregant Smart Installer je spletno orodje za načrtovanje pametnih elektroinštalacij, ki je sestavljeno iz dveh delov. Prvi del je namenjen graditeljem hiš in ga je možno enostavno vključiti v predstavitveno spletno stran izvajalca, tako da lahko investitor sam na enostaven način nariše in pripravi tehnično bolj kvalitetne zahteve za izvedbo. 

Drugi del omogoča elektro projektantom zmanjšati porabo časa, ki je namenjen načrtovanju inštalacij in uvodnim pogovorom z naročnikom ter mu pomaga povečati število uspešno zaključenih projektov. 

Orodje, ki je v celoti plod lastnega razvoja, je zasnovano kot “software as a service” in s pomočjo umetne inteligence iz povpraševanja predlaga naprave za vgradnjo. Za to poskrbijo algoritmi, ki na podlagi podatkovne baze pametnih naprav, zakonitosti pri izvedbi pametnih hiš in preferenc pomagajo elektro projektantu predvideti komponente, potrebne za vgradnjo. Potrebne so le manjše dopolnitve in verifikacija za pošiljanje.  

Trenutno imajo delujoč prototip. Dobili so tudi že prve zgodnje uporabnike, kar nakazuje na prisotno bolečino na trgu.  

Ekipa

Ustanovitelja podjetja sta Marko in Tina Bregant, mož in žena. Svoje podjetje sta "štartala" v 2019, ko je bila glavna dejavnost podjetja razvoj programske opreme za poslovne partnerje. Marko je bil pred tem 5 let samostojni podjetnik in kot programer v podjetju Bregant v celoti prevzema področje razvoja in design. V svoji 10 letni karieri razvoja programske opreme je pridobil izkušnje na začelnih (“frontend”) in zalednih (“backend”) sistemih. Svoje znanje je izpopolnjeval na projektih podjetij RebelMouse Inc., Outfit7 Ltd., Novomatic AG. 

Marko ima izkušnje tudi s startupi. V podjetju eŠola d.o.o. je sodeloval pri razvoju produkta eAsistent, prav tako je sodeloval s startup podjetjem RebelMouse s sedežem v New Yorku, ki je razvilo istoimenski CMS. 

Vizitka

Bregant d.o.o.
Gubčeva cesta 11a
8230 Mokronog

Kontaktna oseba in email: Marko Bregant
 
 
Želiš biti obveščen o novih start-upih, dogodkih in ostalih odličnih stvareh?
Hitro, prijavi se na email listo!