PODJETJE


G-1

 
Leto ustanovitve: 2008
Spletna stran: g-1.si
Podjetje G-1 d.o.o. je leta 2008 ustanovljeno podjetje, ki se je posvetilo razvoju in aplikaciji preprostih tehnologij uporabe alternativnih virov energije v avtomobilski industriji. Razvili so lasten avtoplinski sistem, ki prinaša izboljšave tako pri delovanju vozila, kot tudi pri poenostavitvi montaže. Ravno zanesljivost in robustnost izvedbe ter prihranki iz naslova delovanja, enostavne montaže sistema in kasnejšega vzdrževanja predstavljajo ključne prednosti njihove naprave za krmiljenje vozil na avtoplin. Tehnologijo so tudi patentirali in pridobili varnostne certifikate R67-01 in R110-01, ki so pogoj za prodajo v tujini. V letu 2008 je v podjetje kot poslovni angel vstopil Mirko Tuš in zagotovil sredstva za zagon zahtevne in obsežne proizvodnje. Podjetje je v kratkem času doseglo več mednarodno priznanih uspehov, kot so predelava »Mono injection« motorja s sekvenčnim sistemom, razvoj sistema za dizelske motorje (znižanje onesnaževanja pm10 in pm2,5 delcev do 85% in do 60% NOx emisij, odvisno od generacije dizel motorja) ter, kot prvo podjetje na svetu, izvedli predelavo vozila z wanklovim motorjem na plin. Razvoj produkta nadaljujejo, pričeli so že z razvojem uporabe vodikovih tehnologij.  Organizirali so prodajno mrežo v devetih državah po svetu, med drugim v Islandiji, Angliji, državah bivše Jugoslavije, Rusiji, Turčiji in Avstraliji. Z lastno tehnologijo tako znižujejo pereče onesnaževanje v mestnih jedrih, kot tudi na podeželju. Avtoplin je namreč v tem trenutku edini pogonski energent, ki realno znižuje izpuste škodljivih emisij v okolje.
 

Produkti

Podjetje G-1 d.o.o. je edini proizvajalec avtoplinske opreme v Sloveniji. Tehnologijo, ki vam jo bodo vgradili v vaše vozilo, so razvili sami in jo zaščitili s patentom. Sistem po patentiranem postopku vodi vbrizg avtoplina v realnem času, kar omogoča najboljši izkoristek pri izgorevanju ter najkvalitetnejšo vgradnjo s sedemletno garancijo.

Linija izdelkov EVO ZA AVTO NA PLIN·      

Vrhunec evolucije uporabe avtoplina za pogon avtomobilov predstavlja njihov lastni proizvod, večkrat nagrajeni in paternirani EVO kit za predelavo bencinskih avtomobilov na avtoplin.

Sestavljajo ga:
  • Elektronski uparjalnik
  • ECU računalniška enota
  • Nadzorna enota (tipka)
Napredni elektronsko krmiljen uparjalnik skrbi za prehod goriva iz tekočega v plinasto stanje. Računalniška enota združuje patentirane funkcije za nemoteno in gladko delovanje motorja. Ergonomska tipka omogoča izbiro goriva bencin/avtoplin in kaže nivo avtoplina. Vbrizg avtoplina v realnem času in stabilen pritisk, ki ju zagotavlja njihov patentiran uparjalnik, omogočata optimalno delovanje motorja avta na plin, zelo podobno kot pri delovanju na bencin.
 

Dosežki, nagrade in priznanja

  • Uspešno pridobljena  subvencija Slovenskega podjetniškega sklada na razpisu P2 za zagon mladega podjetja
  • Slovenski Start:up leta 2009

Promocijski video

 

Vizitka

G-1 d.o.o.
Ljubljanska cesta 37
3000 Celje
Slovenija
 
T: +386 3 600 12 10
E: info@g-1.si
 
Kontaktna oseba: Ante Moscatelli


 
Viri
http://www.g-1.si
Podjetje G-1 d.o.o.
www.startup.si
 
 
 
Želiš biti obveščen o novih start-upih, dogodkih in ostalih odličnih stvareh?
Hitro, prijavi se na email listo!