PODJETJE


Pohorske dobrote

 
Leto ustanovitve: 2019
Spletna stran: facebook.com/pohorskedobrote

Problem

Bel sladkor že nekaj časa ni več v modi. Ljudje smo vedno bolj osveščeni o njegovem vplivu na naš organizem, zato vedno bolj posegamo po bolj zdravih alternativah. To je še posebej pomembno za sladkorne bolnike ter seveda otroke, ki potrebujejo za svojo rast in razvoj čim bolj kvalitetno hrano. Problem, s katerim se soočamo, so sladke pijače, ki jih v šole in vrtci še vedno ponujajo otrokom. Prav tako šole in vrtci potrebujejo ločene napitke za otroke z dietami.

Rešitev

Podjetje Pohorske dobrote proizvaja sadne sirupe, nektarje in marmelade, ki namesto navadnega belega sladkorja vsebujejo stevio. Stevia se lahko pohvali z nizko vsebnostjo ogljikovih hidratov in sladkorjev ter ima stevia zanemarljiv učinek na glukozo v krvi. Hkrati daje enak okus sladkobe kot bel sladkor. Vsi produkti Pohorskih dobrot so izdelani iz najkakovostnejših sestavin iz bližnje okolice. Prav tako ne vsebujejo arom, barvil in umetnih okusov ali ojačevalcev le teh. Primerni so za diabetike in bolnike s kandido.

Trenutno pod blagovno znamko STEVI ponujajo sirupe v štirih okusih, in sicer malino, robido-ribez, višnjo in gozdne sadeže, štiri okuse marmelad ter štiri okuse nektarjev. Prav tako so razvili blagovno znamko SLADKA LIJA, ki skriva štiri okuse sirupov in pet okusov marmelad. 

Sirup ponujajo v trgovinah, spletnih trgovinah, uspšeno sodelujejo tudi s številnimi šolami in vrtci.

Dosežki

Leta 2017 so Pohorske dobrote prejele bronasto odličje za sirup STEVI POHORC, 2018 bronasto odličje za nektar STEVI JAGODA-RABARBARA in srebrno za sirup SLADKA LIJA MALINA, istega leta pa še dve srebrni priznanji na festivalu marmelad v Šentrupertu.

Ekipa

Pohorske dobrote je mlado družinsko podjetje, ki sta ga ustanovila Monika Ribič in Tomaž Krajnc. Inovativna ideja za izdelovanje sirupov brez sladkorja, slajenih s stevio (STEVI) je plod njunih izkušenj s »sladkorčki«(sladkornimi bolniki). Po izobrazbi oba prihajata iz živilskega sektorja in se v svojih karierah nenehno soočata z dietami. Tako sta ugotovila, da so sladkorni bolniki prikrajšani za marsikatero živilo, tudi za sadne sirupe in marmelade, ki so v večini narejeni na osnovi sladkorja. 

Vizitka

Pohorske dobrote, Tomaž Krajnc s.p.
Pesnica pri Mariboru 20a
2211 Pesnica pri Mariboru
   
Kontaktna oseba: Tomaž Krajnc
 
 
 
 
Želiš biti obveščen o novih start-upih, dogodkih in ostalih odličnih stvareh?
Hitro, prijavi se na email listo!