PODJETJE


Kreativa group d.o.o.

 
Leto ustanovitve: 2016
Spletna stran: http://mycangames.com
Podjetje Kreativa group d.o.o. izdeluje družabno igro Tipsy, ki jo trži pod blagovno znamko Mycangames.
 

Produkt

Prenosljiva, drzna in nepozabna – to so besede, s katerimi verjetno najbolje opišemo družabno igro, ki jo je preteklo leto na tržišče poslala ekipa študentov z željo po podjetniškem udejstovanju in postavljanju naučenega v prakso.  

Družabna igra Tipsy mladima snovalcema predstavlja odgovor na vse dolgočasne in zaspane večere, ki sta jih v času študija preživela s prijatelji. Skozi leta sta namreč opazila, da mladi tudi v družbi vse več časa posvečajo svojim pametnim telefonim ali pa zgolj brezglavemu uživanju alkohola. Tako je nastala družabna igra, ki zadovoljuje potrebo po večernih aktivnostih s poudarkom na druženju, zabavi, grajenju medsebojnih odnosov in spoznavanju novih ljudi.

Prvi pomislek, ki se je ekipi pojavil, je, kako v dobi pametnih telefonov in ostale tehnologije mlade ponovno privabiti k igranju klasičnih družabnih iger, ki jih večina verjetno ni igrala že vse od otroštva. Seveda pa so ustvarjalci pomislili, kako z ozirom na to doseči zadovoljiv tržni delež.
Analiza je pokazala, da so družabne igre še vedno precej priljubljene, vendar za večino mladih nepraktične za uporabo. Ob upoštevanju omenjenega je nastala ideja, da mladi dobijo novo in drugačno igro v pločevinki. Igro, ki jo lahko brez težav pospravijo v vsak malo večji žep, torbico ali nahrbtnik. Nič več nerodnih kartonastih škatel in igralnih površin, na katerih študentsko življenje pusti svoje posledice. Igralna površina je namreč izdelana iz materiala, ki ga lahko zvijemo, zložimo ali celo polijemo.

Igra pa je drugačna tudi zaradi zanimivih igralnih figur – potiskanih pivskih zamaškov, ki lepo zaokrožijo podobo igre in se zlijejo z njenim karakterjem, pa še preprosto jih je nadomestiti. Inovativnost in drugačnost družabne igre dopolnjuje še osemstrana kocka in paket več kot 120 kartic v treh kategorijah – ljubezen, izziv in pitje.

Tipsy, ki je na tržišču od prve polovice leta 2015, v tem trenutku bogati večere v več kot 400 stanovanjih mladih in mladih po srcu. Kljub preseganju zastavljenih ciljev ekipa že kuje nove načrte. Že od samega začetka se namreč zavedajo majhnosti slovenskega tržišča, zato so igro pripravili tudi v angleškem in nemškem jeziku. Že v naslednjem letu načrtujejo širjenje na tuja tržišča, a zgodba prve igre iz pločevinke se tu še ne bo zaključila – v prihodnosti si mlada podjetnika obetata še kakšno v seriji zabavnih družabnih iger, tudi tako, ki bo temeljila na izobraževalni vsebini, namenjeni najmlajši ciljni publiki. 

Promocijski video

 

Vizitka

Kreativa group d.o.o.
Naveršnikova ulica 13
2000 Maribor
Slovenija
 
T: +386 (0)40 225 835
E:  info@mycangames.com
     Matej.lebreht@gmail.com

Kontaktna oseba: Matej Lebreht 

Viri:
Podjetje Kreativa group d.o.o.
 
 
 
 
Želiš biti obveščen o novih start-upih, dogodkih in ostalih odličnih stvareh?
Hitro, prijavi se na email listo!