PODJETJE


APOLON, Darko Obretan s.p.

 
Leto ustanovitve: 2007
Spletna stran: apolon.org
Podjetje Apolon je specializirano za razvoj visoko tehnoloških izdelkov na področju glasbene elektronike, zajemanja, procesiranja in sinteze digitalnih signalov v kombinaciji z razvojem lastne strojne opreme.
 
Njihova prednost je, da lahko zaradi obvladanja različnih znanj razvijejo celoten izdelek sami, zato je izdelek bistveno bolje zasnovan in ne prihaja do težav z nekompatibilnostjo razvoja različnih podjetij (software / hardware).
 

Produkti

  • MIDI vmesnik za harmoniko APOLON Gold Midi Vmesnik
Po mnenju profesionalnih glasbenikov je to midi vmesnik z najboljšim glasbenim odzivom dinamike na meh, poleg te pa je na voljo tudi klavirska dinamika, s katero lahko posebej poudarjate celo posamezne tone, tako kot pri klavirju. Način dinamičnega odziva je možno popolnoma prilagoditi stilu igranja, saj Apolon - Gold midi vmesnik ponuja izbiro med kar 24 različnimi dinamičnimi krivuljami, poleg vseh teh pa lahko ustvarite tudi svoj poljuben odziv, ki ga v priloženem programu kar narišete. Primerni so za vse vrste harmonik in omogočajo igranje z zvokom tria, kvinteta ali celotnega Dunajskega orkestra. Ker lahko uporabljate tudi zvoke bobnov, je z Apolon - Gold midi vmesnikom možno igranje 'turbofolk' glasbe tudi v živo. Zaradi svoje izjemne odzivnosti so seveda primerni tudi za vse druge zvrsti, kot npr. etno ali jazz glasbenike kot je Dejan Berden (Patetico), ki z Apolon midi vmesnikom spremlja enega najizvirnejših slovenskih skladateljev - Vaska Atanasovskega (projekt Mljask).
 
  • Zvočni modul: Apolon QX1
 
Zvočni modul Apolon sound QX1, generira audio signale po metodi »wavetable« z linearno interpolacijo in realno časovno transponira vzorce s tradicionalnimi slovenskimi instrumenti in digitalno generira zvok avtentičnih akustičnih instrumentov slovenske narodnozabavne glasbe. Ključni del inovacije je izvedba celotne arhitekture zvočnega modula s poudarkom na kvaliteti reprodukcije zvoka s pomočjo programabilnih vezij FPGA. Tako so vsi algoritmi za procesiranje signalov plod lastnega razvoja in so razviti in prilagojeni posebej za dober zven slovenske narodno zabavne glasbe.
 

Dosežki, nagrade in priznanja

Podjetje Apolon je za inovacijo lastnega wavetable zvočnega procesorja prejelo bronasto priznanje štajerske gospodarske zbornice, sama tehnologija pa je vzbudila veliko zanimanje pri uporabnikih in konkurenčnih podjetjih.

Promocijski video

 

Vizitka

Apolon - Darko Obretan s.p.
Ulica škofa Maksimilijana Držečnika 6
2000 Maribor
Slovenija
 
T: +386 41 374 600
E: info@apolon.org

 
Kontaktna oseba: Darko Obretan   

 

Viri
http://www.apolon.org
Podjetje Apolon
 
 
 
Želiš biti obveščen o novih start-upih, dogodkih in ostalih odličnih stvareh?
Hitro, prijavi se na email listo!