PODJETJE


Izvorna celica

 
Leto ustanovitve: 2008
Spletna stran: www.izvorna-celica.si
Podjetje se ukvarja s shranjevanjem matičnih celic iz popkovnične krvi in mlečnih zob za zasebne namene, kar pomeni, da so matične celice na voljo samo otroku oziroma družini hranitelja. Podjetje zagotavlja najvišji nivo storitev shranjevanja matičnih celic. Vsi njihovi postopki so usmerjeni v zagotavljanje vrhunske kakovosti, pri shranjevanju matičnih celic pa sodelujejo samo s podjetji, ki dosegajo najboljše rezultate na svojem področju.
 

Produkti

Matične celice iz popkovnične krvi
 
Matične celice iz popkovnične krvi so trenutno prva priložnost za pridobitev lastnih matičnih celic. Te se nahajajo v popkovni krvi, ki ostane po rojstvu v posteljici in popkovini. Pri podjetju le te shranijo v štirih enostavnih korakih. V prvem koraku vzpostavite kontakt s podjetjem in se dogovorite za storitev. V drugem koraku prejmete po pošti odvzemni set, ki ga predate zdravstvenemu osebju, ki poskrbi za varen in strokoven odvzem popkovnične krvi. Nato pokličete dežurno številko in sporočite lokacijo za prevzem pošiljke. Paket nato dostavijo v laboratorij Vite 34 v Leipzigu - Nemčija. Strokovno osebje opravi vse potrebne postopke in shrani pripravek popkovnične krvi. V četrtem koraku prejmete certifikat s katerim lahko kadar koli dobite matične celice vašega otroka in jih uporabite za zdravljenje. Poleg potrdila dobite tudi natančno analizo vzorca, ki vključuje podatek o številu matičnih celic in ostale podrobnosti analize.
 

Matične celice tudi iz mlečnih zob
 
V članku Uporaba matičnih celic v medicini avtorji P. Rožman, M. Kneževič, M. Srbad navajajo, da lahko matične celice osamimo iz zarodka v zgodnji fazi razvoja (5 do 7 dni po oploditvi), iz popkovnične krvi novorojenca oziroma posteljice in kostnega mozga odraslega človeka. Šele v zadnjem desetletju pa je postalo jasno, da se nahajajo tudi v različnih drugih tkivih odraslega človeka.
 
Tudi otroški zobje so bogat vir matičnih celic in imajo potencial zdraviti nekatere bolezni. Pri podjetju Izvorna celica le te shranjujejo v sodelovanju z ameriškim podjetjem BioDEN, ki po besedah direktorja podjetja Iana Jana prvo na svetu ponuja shranjevanje celic iz zobne pulpe. Prednost imajo gotovo matične celice iz popkovnične krvi, saj imajo te za seboj nekje 5% svojih delitev, medtem ko imajo matične celice iz mlečnih zob za seboj že več kot 20% vseh svojih delitev, poleg tega te matične celice nimajo zmožnosti razviti se v vse potrebne linije celic, temveč le v nekatere. Se pa jim pripisuje odličen potencial za uporabo v regenerativni medicini, ki bo po besedah Dr. Frances Verterjeve (ustanoviteljica organizacije Parent's guide to Cord Blood) glavno področje uporabe v prihodnje. 
Vendar pa je odlična priložnost za vse tiste, ki niso shranili matičnih celic ob rojstvu, saj je tudi te moč uporabiti za predvidljivo zdravljenje in je naložba v prihodnost.
 

Vizitka

Izvorna Celica, družba za biomedicino, d.o.o.
Kotnikova ulica 30
1000 Ljubljana
Slovenija
 
T: +386 2 22 94 222
E:   info@izvorna-celica.si
W: www.izvorna-celica.si  /  www.bioeden.si
 
Kontaktna oseba: Ian Jan Viri
www.izvorna-celica.si
Podjetje Izvorna celica. 
 

 

 

 
 
Želiš biti obveščen o novih start-upih, dogodkih in ostalih odličnih stvareh?
Hitro, prijavi se na email listo!