PODJETJE


A.s.K.

 
Leto ustanovitve: 2011
Spletna stran: ask.si
Podjetje A.s.K. je mlado inovativno podjetje, ustanovljeno leta 2011. Poslanstvo podjetja je povečanje prometne varnosti v cestnem in železniškem prometu. Njihova vizija je vzpostavitev aktivne prometne signalizacije, ki bo pripomogla k večji varnosti vseh prometnih udeležencev. Strmijo k uvedbi in postavitvi novih »pametnih« oz. »aktivnih« prometnih znakov na vseh lokacijah, kjer obstaja povečana verjetnost prometnih nesreč. Podjetje sodeluje z Laboratorijem za elektrooptične in senzorske sisteme (LEOSS) na Fakulteti za računalništvo in informatiko V Mariboru.
 

Produkti

Produkt imenovan »Detektor mrtvega kota v križišču« je naprava namenjena dodatni varnosti v cestnem prometu, in sicer v križiščih z mrtvim kotom, ki so opremljena z ogledalom. Postavi se lahko tudi samostojno na določene cestne odseke, ki predstavljajo neposredno nevarnost trka zaradi mrtvega kota. Sama naprava deluje izključno na sončno energijo, kar predstavlja lažjo, učinkovitejšo ter cenejšo implementacijo v cestno prometno infrastrukturo. Sistem ni odvisen od električnega omrežja. Prav tako je napravo možno implementirati v garažne hiše, ter druge nepregledne cestne odseke, kjer je onemogočena direktna vidljivost udeležencev v prometu. Nepogrešljiva je tudi tam, kjer so nezavarovani železniški prehodi. Implementirati jo je mogoče na že obstoječa prometna ogledala, lahko pa svojo funkcijo opravlja kot samostojni znak.
 

Dosežki, nagrade in priznanja

Direktor in ustanovitelj podjetja Peter Korun se je leta 2010 udeležil razpisa inovator leta v občini Žalec, kjer so idejo implementacije Opozorilnega detektorja mrtvega kota odlično sprejeli. Istega leta se je prijavil na Razpis nagrad za trajnostni razvoj Republike Slovenije in za svojo idejo prejel denarno nagrado. Leta 2011 je prejel nagrado za 2. mesto v okviru natečaja Inovator leta Občine Žalec. Leta 2011 je za svojo inovacijo prejel srebrno priznanje Gospodarske zbornice Slovenije.

Promocijski video


Video medijske objave

Medijske objave

 

Vizitka

A.s.K. d.o.o.
Ulica škofa Maksimilijana Držečnika 6
2000 Maribor
Slovenija
 
T: +386 31 366 169
E:  info@ask.si

 
Kontaktna oseba: Peter Korun 
 

 

 

 
 
Želiš biti obveščen o novih start-upih, dogodkih in ostalih odličnih stvareh?
Hitro, prijavi se na email listo!