PODJETJE


Green Wing

 
Leto ustanovitve: 2021
Spletna stran: supgreenwing.eu

Problem

Uporabniki SUPov, ki poleg veslanja svoj SUP koristijo tudi za surfanje z vetrom, se med športanjem na vodi soočajo z več izzivi. En večjih je povezan z enojnim jadrom, ki ga uporabljajo za surfanje - jadro v vodi upočasnjuje supanje, veter lahko suparja s klasičnim jadrom odnese daleč stran od obale. Tukaj je še problem nenehnega vstajanja in spuščanja na kolena zaradi valov na morju. 

Rešitev

Podjetje Green Wing d.o.o. je razvilo napihljivo in zložljivo jadro FOLDY, namenjeno uporabnikom SUPov, ki poleg veslanja svoj SUP koristijo tudi za surfanje z vetrom. Ker je jadro možno prepogniti, ga lahko med nejadranjem namestimo na zadnji del SUPa. Zaradi svoje oblike nam v prepognjenem stanju služi kot udoben sedež, na katerem se lahko po želji spočijemo. Na morju se pogosto zaradi valov zgodi, da se je potrebno hitro spustiti na kolena. Z njihovo inovacijo bo vstajanje postalo lažje, bolečin v križu pa bo precej manj. Posledično s takšnim jadrom pridobimo dve dodatno napihnjeni komori, ki bistveno povečata možnost preživetja v primeru nesrečnega dogodka.

Ekipa

Pobudnik ideje je Bogomir Hertiš. V ekipi sodelujejo še Borut Maver, ki skrbi za fotografiranje in montažo, Marisa Maver, ki skrbi za promocijo v socialnih medijih in Marjetka Žvikart, ki na terenu preizkuša prototipe in je hkrati tudi model za snemanje video clipov. Kot ekipa delujejo od leta 2020.

Vizitka

Green Wing d.o.o.

Laznica 63

2341 Limbuš

Slovenija

Kontaktna oseba: Bogomir Hertiš
 
 
Želiš biti obveščen o novih start-upih, dogodkih in ostalih odličnih stvareh?
Hitro, prijavi se na email listo!