PODJETJE


PI Maribor

 
Leto ustanovitve: 2016
Spletna stran: permakulturni-institut.si

Problem

Naše naravno okolje se iz leta v leto spreminja in to predvsem zaradi množične potrošnje, hitrega širjenja mest, tempa življenja, nenehnega črpanja naravnih virov in ustvarjanje neizkoriščenih industrijskih presežkov. Zato je na mestu je vprašanje, kakšen planet bomo pustili svojim zanamcem. 

Produkt

Permakulturni inštitut v Mariboru osvešča širšo javnost o posledicah nesmotrnega ravnanja z našimi naravnimi viri in o ustreznih rešitvah na ta izziv - torej kako živeti bolj trajnostno naravnano. Njihova vizija je regeneracija naravnega in družbenega okolja v Sloveniji in s tem ustvarjanje blaginje. Verjamejo, da lahko s pomočjo ekosistemskih principov kmetovanja vzpostavimo zelo produktivne kmetijske ekosisteme na manjšem območju, kot ga uporablja agronomija danes. V ta namen organizira izobraževanja na temo pridelave zelenjave brez oranja ali prekopavanja, načrtovanje in postavitev energetsko učinkovitega rastlinjaka, izgradnje žive hiše. Inštitut je ustvaril tudi svojo blagovno znamko Zabojček zdravja, ki zagnano polni zdrave zabojčke z zelenjavo, pridelano po ekosistemskemu načinu. Na 0,5 ha veliki površini pridelujejo več kot 40 vrst in sort razne zelenjave brez kakršnih koli škropiv in gnojil, s katero lahko nahranijo približno 150 družin na teden.

Njihov glavni cilj je razširiti permakulturo na čim več kmetij in domov po Sloveniji in spremeniti splošno razširjeno miselnost, da je permakultura samo vrtičkanje po vzoru naših babic.

Kontakt

PI Maribor so.p.
Betnavska cesta 116
2000 Maribor

Kontaktna oseba: Matej Kline

 
 
 
Želiš biti obveščen o novih start-upih, dogodkih in ostalih odličnih stvareh?
Hitro, prijavi se na email listo!