PODJETJE


OXON

 
Leto ustanovitve: 2019
Spletna stran: oxonbox.com

Problem

Po raziskavah v 16 evropskih državah približno 27 % ljudi trpi za glivično okužbo nohtov. Njihov najpogostejši vzrok je moderen način življenja: ozka obutev, izdelana iz umetnih materialov, zaradi katerih se stopala čezmerno potijo. K temu pripomorejo tudi najlonske in iz sintetičnih materialov izdelane nogavice. Trenutno oboleli zdravijo okužbo z glivicami z uporabo farmacevtskih izdelkov, a zaradi ponovne uporabe okuženih nogavic ali obutve zdravljenje traja precej dalj časa.

Na trgu že obstajajo izdelki za dezinfekcijo in sušenje obutve, a ti uporabljajo odprt sistem, ki povzroča slab zrak v prostoru, sušenje pa traja dalj časa.

Rešitev

Podjetje OXON razvija napravo OXONBOX za sušenje in dezinfekcijo obutve z ozonom, ki uniči 99 % glivic, bakterij in virusov in to le v nekaj minutah. Primarno je namenjena za obutev, vendar je z njo mogoče posušiti in razkužiti tudi športno opremo, rokavice, čelade, neprebojne jopiče, otroške igrače, itd… Vse, česar ni mogoče oprati v pralnem stroju. 

Cikel sušenja traja med 30 min in 2 uri, z zaprtim sistemom delovanja pa je mogoče nadzorovati temperaturo delovanja, hitrejše sušenje, učinkovitejšo dezinfekcijo brez širitve slabega vonja po prostoru. 

Ekipa

Idejni vodja projekta je Matej Pavlič, ki se je v času študija Gozdarstva na Biotehniški fakulteti v Ljubljani velikokrat srečal s problemom, kako učinkovito in čim hitreje posušiti obutev po terenskem dnevu. Matej je bil predsednik Društva študentov gozdarstva in organiziral mnogo projektov. Udeležil se je več mednarodnih srečanj po svetu in je član mednarodne organizacije IFSA (International forestry student association), s čimer je pridobil veliko poznanstev širom sveta. V podjetju je odgovoren za področje razvoja, vodenje podjetja in prodaja na domačem ter na svetovnem trgu preko spletne strani in EBAY-a.

Mateju se je v času ustanovitve podjetja kot sodelavec pridružil še Jaka Hmelak. 

Vizitka

OXON, Matej Pavlič s.p.
Ulica škofa Maksimilijana Držečnika 6
2000 Maribor

Kontaktna oseba: Matej Pavlič
 
 
Želiš biti obveščen o novih start-upih, dogodkih in ostalih odličnih stvareh?
Hitro, prijavi se na email listo!